Blog T'baik CapAyam D M'sia!

Remaja 13 Tahun Khalwat Dengan Saudara Kandung

Remaja 13 Tahun Khalwat Dengan Saudara Kandung - Apa nak jadi dengan remaja zaman sekarang, masih dibangku sekolah sudah boleh berdua-duan dalam bilik dan melakukan zina. Elok khawin terus untuk mengelakkan maksiat.


"Duit saya sudah habis, saya tidak dapat balik rumah..sebab itu saya terpaksa tidur dengan kakak,"
Kata seorang remaja mengaku berusia 13 tahun yang dicekup ketika berdua-duaan bersama seorang gadis yang didakwa saudara kandung dalam bilik sebuah hotel bajet di itu negara.

Bagaimanapun ketika ditanya penguat kuasa, remaja berkenaan menukar pula katanya dengan mengatakan gadis berusiah 20 tahun itu adalah teman wanita abangnya dan mereka terpaksa tidur bersama kerana tidak dapat menghubungi keluarga.

Pasangan berkenaan antara 10 yang ditahan dalam operasi cegah maksiat dijalankan Penguat Kuasa Jabatan Agama Wilayah Persekutuan (Jawi) di sekitar ibu kota bermula jam 11 malam sehinggah 5 pagi baru-baru ini.

Kesemua yang ditahan berusiah 13 hinggah 50 tahun dan disiasat di bawah Akta Kesekasaan Jenayah Syariah 1997 yang membawah hukuman denda dan penjara jika disabit kesalahan.

Selain pemeriksaan hotel bajet, 60 penguat kuasa Jawi turut melakukan rondaan sekitar Taman Tasik Titiwangsa dan mengeluarkan notis hadir untuk sesi kaunseling kepada tiga pasangan yang didapati berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai.

Operasi diketauai Ketua Pegawai Penguatkuasa Jawi, Wan Jaffar Wan Ahmad dan Pegawai Perhubungan Awam Kanan, Tuan Asmawi Tun Umar.- HM.
Tag : Isu Semasa
0 Komentar untuk "Remaja 13 Tahun Khalwat Dengan Saudara Kandung"

Back To Top