Blog T'baik CapAyam D M'sia!

Tabiat Pelik Gadis Berusia 18 Tahun Akhirnya Terbongkar!

Inilah padahnya mempunyai tabiat pelik iaitu mengunyah rambut dan menelannya... seorang gadis telah menjalani pembedahan rumit untuk mengeluarkan gumpalan rambut seberat 4.1 kilogram di dalam perutnya.


Batken (Kyrgyzstan): Seorang gadis berusia 18 tahun menjalani prosedur perubatan rumit untuk membuang gumpalan rambut seberat 4.1 kilogram dari dalam perutnya.

Ayperi Alekseeva dimasukkan ke hospital baru-baru ini selepas mengadu sakit perut hingga tidak boleh menelan makanan dan sukar untuk minum.

Ujian pengimbasan sinar-X menunjukkan terdapat gumpalan rambut tersekat di dalam perutnya yang memerlukan dia menjalani pembedahan secepat mungkin.

Pakar bedah di hospital Bishkek, Profesor Bahadir Bebezov berkata gumpalan rambut di dalam perut Ayperi itu terbentuk akibat kegemarannya mengutip rambut yang digugur di permaidani sebelum memakannya. Dia juga mempunyai tabiat untuk mengunyah rambutnya sendiri.

“Keadaan perutnya begitu teruk. Ia membengkak kerana gumpulan rambutnya. Terdapat juga bulu permaidani bersama-sama rambutnya apabila kami mengeluarkan dari perutnya,” kata Bahadir.

Selepas menjalani pembedahan itu, Ayperi berjanji untuk menghentikan tabiat buruk itu.

Foto
GUMPALAN rambut seberat 4.1kg yang dikeluarkan dari perut gadis berusia 18 tahun.

Dia bukan satu-satunya orang yang terpaksa menanggung padah kerana mempunyai tabiat pelik.

Pada Oktober 2012, doktor di Indore, India membuang gumpalan rambut seberat dua kilogram dari perut dan usus kecil seorang wanita berusia 19 tahun.

Seperti Ayperi, dia juga suka memakan rambut, tetapi dicampur dengan kapur. - AFP
Tag : Isu Semasa, Pelik
0 Komentar untuk "Tabiat Pelik Gadis Berusia 18 Tahun Akhirnya Terbongkar!"

Back To Top